BURSA / İZNİK - Eşrefzade Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bilişim Teknolojileri Alanı İstanbul´da

14.04.2017 Tarihinde Bilişim Teknolojileri Alanı 39 öğrenci 3 Alan Öğretmeni 1 Md. Yrd. İle 43 kişiyle İstanbul’a  Teknik Şehir Gezisi düzenlenmiştir.

Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Bahtiyar KAYA, Atölye Şefimiz Mehmet KILIÇ ve Atölye Şefimiz Halil DÖNMEZ liderliğinde planlanan bu geziye katılan Md. Yrd. Nermin ERDOĞAN’ın katkıları ile okul idaresiyle işbirliği sağlanmış ve çalışmalar yürütülmüştür. Gezimizde ulaşımı Büyükşehir belediyesinin tahsis ettiği otobüsler ile yapmış bulunmaktayız. Bu konuda Belediyemize ve okul müdürümüze ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.

Bilişim Teknolojileri Alanı Dersleri ve uygulamalarında bu gezinin önemli bir yeri olacaktır. Çağımız teknolojilerinin kullanımını, süreç ve kalite yönetiminin aşamalarını yerinde görme imkanı sunmuştur. Öğrencilerin farklı kültürleri tanımaları ve gezilecek yerlerle ilgili bilgi sahibi olmaları sağlanmıştır.

Sıra No

GEZİLEN YERLER

Koç Müzesi

1994 yılında ziyarete açılan Rahmi M. Koç Müzesi, Haliç’in kuzey yakasındaki Hasköy semtindedir. Günümüzde yaklaşık 27 bin metrekarelik alana yayılan bu müze; geçmişten günümüze tüm dönemlere ait, endüstri ve mühendislikle ilgili objelerin ve belgelerinin toplanması, ev sahipliği yapılması, araştırılması, korunması ve sergilenmesine adanmış, kar amacı gütmeyen özel bir kurumdur. Müze, koleksiyonlarını ve kaynaklarını, halkı bilgilendirmek, onları etkilemek; Türkiye genelinde müze ziyaretlerini yaygınlaştırmak ve endüstri tarihinin araştırılmasını desteklemek için kullanacaktır.

Alınan Eğitimler: Renkli Matematik Dünyası:

İTÜ de bulunun UHEM

Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi (UHeM) , sahip olduğu yazılım ve donanım altyapısı ile Yüksek Başarımlı Hesaplamaya (YBH) ihtiyaç duyan bilimsel çalışmalara altyapı hizmeti sağlayan bir kurumdur.

Sahil Turu

Pendik ve Kartal arasındaki sahil şeridinde sahil turu yapma imkanı olmuştur. İstanbul şehrinin eşsiz bir güzelliğe sahip olmasını sağlayan  İstanbul boğazında kıtalar arası geçişi görme imkanı buldular.

Yayın: 18.04.2017 - Güncelleme: 14.12.2017 12:12 - Görüntülenme: 241