BURSA / İZNİK - Eşrefzade Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nöbetçi Öğrencilerin Görevleri

Nöbetçi öğrencilerin görevleri aşağıda listelenmiştir:

• Nöbetçi öğrenciler, nöbet görevine zamanında başlar; günlük nöbetçi öğretmenleri “Okul Nöbet Panosu”ndan okuyarak bilgi sahibi olurlar.
  • Nöbetçi öğrenciler  okula yapılan giriş çıkışları kontrol ederler.
  • Okula gelen ziyaretçilerin görüşmek istediği kişiler için, ziyaretçi kayıt işlemi yapıldıktan sonra ona eşlik ederek, ziyaretçiyi,  görüşeceği kişinin odasına ulaşmasında  ona yardım ederler.
  • Sınıflardan kesinlikle okul idaresinin bilgisi dışında öğrenci çağrılmayacaktır. Ziyaretçilerin öğrenci çağrı ve görüşme talepleri için mutlaka İlgili müdür yardımcısına bilgi verilecektir. Görüşme talepleri Okul İdaresine yönlendirilecektir.
  • Öğretmenle veli görüşme talepleri için gelen veliler  bekleme salonuna alınarak öğretmen ders saati dışında görüşmesi sağlanacaktır.
  • Ziyaretçi defterini ve ziyaretçi kartlarını kontrol ederek, ziyaretleri ziyaretçi defterine kayıt altına almak.
  • Nöbetçi öğrenci görev talimatlarını okuduğu an o günkü nöbetçi Müdür Yardımcısı’nın odasına giderek “Talimatları okudum. Bugüne dair bunların dışında bir görevim var mı?” diye sormak.
  • Ziyaretçileri misafirperverlik anlayışında  hoşgörü ve nezaket kuralları içersin de karşılayarak doğru yönlendirilmelerini sağlamak.
  • Okul Öğrencilerinin personel giriş kapısından izinsiz giriş ve çıkışlarını önlemek.
  • Beklenmedik gelişen önemli olaylarda durumu nöbetçi müdür yardımcısı ve öğretmenlere haber vermek.
  • Nöbetçi Öğrenciler Okulun Öğrenci kılık kıyafetine uygun giyinmek zorundadırlar.
  • Nöbetçi öğrenciler nöbet yerlerini izinsiz terk edemezler.
  • Nöbet yerinden ayrılırken mutlaka yerine diğer nöbetçiyi bilgilendirerek ayrılabilirler.
  • Dersi boş geçen sınıfları nöbetçi öğretmene ve nöbetçi müdür yardımcısına bildirmek.
  • Okul idaresinin vereceği diğer görevleri yerine getirmek.
  • Nöbet bitiminde teslim aldığı ziyaretçi defteri ve nöbetçi öğrenci kartlarını eksiksiz olarak okul idaresine teslim etmek.
Yayın: 06.12.2018 - Güncelleme: 06.12.2018 10:17 - Görüntülenme: 248